Намери ни
To Top

Сам Бърд: Всеки може да спечели в Мексико!

Нито един от пилотите във Формула Е не трябва да бъде изключван от сметките за победата в първото състезание от новия сезон в Мексико в средата на месеца. Това прогнозира звездата на Ягуар Сам Бърд.

Отборите в световния шампионат все още изучават новите болиди от поколение 3, като преди общия тест във Валенсия, тимовете се оплакаха от проблеми в частните им тестови програми заради недостиг на резервни части и честите дефекти при новите автомобили.

По време на общия тест най-добри времена постигнаха пилотите на DS Penske и Мазерати, а Бърд прогнозира, че Формула Е ще си остане много конкурентен и интересен шампионат, за който трудно се правят прогнози.


„Може би Формула Е най-оспорваният и труден шампионат в света – заяви Бърд. – Това не се е променило и въпреки, че имаме нови коли, отново състезанията ще се много оспорвани. Много е трудно да се правят прогнози. В момента като потенциални победители можем да посочим много отбори и пилоти. Не можем да извадим никого от сметките за победата.”

Според Бърд, пилотите ще правят повече грешки с новите коли от поколение 3, основно заради гумите, които дават по-ниско сцепление и по-различните характеристики в сравнение с автомобилите от предишната генерация.

„Основната разлика са гумите и какво можеш да вземеш от тях – обясни Бърд. – На борда има много повече софтуеър и електронни системи, което прави тези коли по-трудни за каране от тези от поколение 2, а те бяха доста трудни. С новата кола се греши по-лесно и мисля, че ако не правиш грешки, в първата половина на шампионата ще имаш възможност да минеш напред.”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт