Намери ни
To Top

Зографски не успя да премине първия кръг в Гармиш

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски не успя да се класира за втория кръг на второто състезание от веригата „Четирите шанци“ в Гармиш-Пантеркирхен (Германия).

Българинът загуби своя дуел срещу бившия победил в турнето Щефан Крафт (Австрия), след като скочи едва 103.0 метра. В същото време Крафт стигна до 122.


5 метра и напълно логично триумфира в дуела със 118.4 на 63.9 точки, класирайки се за втория скок по-късно днес.

Зографски имаше проблеми още от началото на своя полет, след като не отскочи по най-добрия начин от масата, което доведе до загуба на баланс, което от своя страна доведе и до по-ниски оценки за стил. В крайното класиране на състезанието Зографски зае предпоследната позиция с най-късия полет, като зад него остана единствено олимпийският шампион Мариус Линдвик от Норвегия, който бе дисквалифициран заради нередности с гащеризона.

Начело в състезанието в Гармиш след първите скокове е победителят от старта в Оберстдорф преди три дни Халвор Егнер Гранеруд, който направи скок от 140.0 метра и със 148.5 точки си осигури аванс от 0.6 точки спрямо Анже Ланишек (Словения), който направи най-дългия скок в първия кръг, приземявайки се на 140.5 метра. Трети след първите скокове е лидерът в генералното класиране за Световната купа Давид Кубацки (Полша), който скочи 136.0 метра и изостана на 6.8 пункта от лидера.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт