Намери ни
To Top

Карлос Сайнц взе първия етап и поведе в рали „Дакар“

Карлос Сайнц с Ауди спечели първия етап в рали „Дакар” днес и това го изведе начело в класирането. В по-голямата част от етапа с дължина 367 километра начело беше друг пилот на Ауди – Матиас Екстрьом, като шведът поведе на първата контрола и след това само увеличаваше аванса си.

Във финалната част обаче Сайнц атакува от 4-а позиция, навакса над 2 минути изоставане и записа 42-ата си етапна победа в рали „Дакар”. А в началото на етапа Сайнц беше още по-назад – едва 30-и на 37-я километър след старта.


Преди финала Екстрьом беше догонен и изпреварен и от Себастиен Льоб с Продрайв BRX, който също записа силни последни 90 километра от етапа. На финала Льоб остана само на 23 секунди от Сайнц, а в общото класиране испанецът има аванс от 10 секунди пред Себ. Екстрьом завърши деня трети, на 33 секунди зад Сайнц.

Победителят от миналата година Насър Ал-Атия с Тойота финишира на 7.07 минути след Сайнц и това го нареди на 8-о място в общото подреждане след първия етап.

При мотоциклетистите етапът беше спечелен от Рики Брабек с Хонда, а начело в класирането излезе Дениъл Сандър с ГасГас, който има 1 минута аванс пред Хоан Бареда Борт с Хонда.

Снимка: Red Bull Content Pool

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Спорт