Намери ни
To Top

Декемврийско чудо: Градусите в последния работен ден за 2022 г. полудяват! Гответе се за…

През нощта срещу петък преобладаваше ясно време. Днес в сутрешните часове около водните басейни ще се образуват и мъгли. Минималните температури ще се повишат и ще са между минус 3°С и плюс 4°С. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans („Метео Балканс“) за последния работен петъчен ден от 2022 година.


През деня над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. В Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще има условия и за мъгли или ниска слоеста облачности и там дневните температури ще се задържат по-ниски. Ще духа слаб вятър от югозапад

Максималните градуси ще се повишат и ще са между 10-17°С, в районите с мъгли – до 10°С.

Времето в София:

През нощта срещу петък над столицата ще е с разкъсана облачност. През деня облаците бързо ще се разкъсат и следобед ще се установи слънчево време.

Минималните температури ще се повишат и ще са около 2-3°С, а максималните – около 13°С. 

Времето в планините:

До обед над по-голямата част от планините ще е предимно слънчево и сравнително топло за края на декември. Условията за туризъм ще са добри, но няма да има снежна покривка и не се препоръчват зимни спортове. Ще продължи да духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 4°.

Времето по Черноморието:

В сутрешните часове видимостта ще бъде временно намалена. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще се повишат и ще са нетипични за сезона – до 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.

Прогноза за фини прахови частици: Не се очакват замърсявания на въздуха.

Времето на Балканите: От северозапад облачността над западните и северозападни райони ще се увеличи и на много места ще превали дъжд. Над останалата част от полуострова ще е предимно слънчево и необичайно топло за сезона.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на , в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната

Ощр от категория