Намери ни
To Top

Два червени картона улесниха Фулъм да повтори успех от времето на Бербатов

С помощта на два червени картона и несъобразяване с препоръка на ВАР Фулъм надви Кристъл Палас с 3:0 като гост в едно от двете лондонски дербита от днешната програма в Премиър лийг. Александър Митрович изигра силен двубой, в който първо асистира към Боби Рийд (31’) и Тим Риъм (71’), след което сам добави едно попадение в 81-вата минута. Ключова роля за крайния резултат изиграха двата червени картона за играчи на домакините. Три минути след първия гол Тайрик Мичъл беше отстранен за опасна игра, а в 57-ата за втори жълт картон беше изгонен съотборникът му Джеймс Томкинс.


При ситуацията за 2:0 пък имаше спорове за редовността на попадението.

Това е първи успех за “котиджърс” на терена на този противник в Премиър лийг от девет години насам. Последната такава победа беше от 21 октомври 2013 година, когато в тима на гостите беше Димитър Бербатов, който даже вкара един гол за крайното 4:1.

Успехът на Фулъм сега не води до кой знае какви размествания в класирането, защото преди този мач двата тима бяха с равен актив в средата на класирането.

Отборът на Марко Силва започна много силно на “Селхърст Парк” и в 8-ата минута вратаря на “орлите” Висенте Гуаита направи добро спасяване. Скоро след това домакините изравниха играта и даже удариха греда чрез Джордан Аю в 26-ата.

Пет минути по-късно обаче Митрович блесна с изненадващо добро центриране, засечено в мрежата от Боби Рийд за 1:0.

В 34-тата левият бек на Кристъл Палас Тайрик Мичъл не прецени точно позицията си и настъпи Тете, заради което получи директен червен картон. Футболистът на домакините дори не оспори решението на рефера.

За Фулъм видимо стана по-лесно, но отборът така и не успяваше да реализира втори гол. “Котиджърс” получиха допълнително предимство в 57-ата, когато Томкинс удари с рамо Митрович и беше изгонен за втори жълт картон.

Гостите натиснаха още повече в търсене на ново попадение, но в 61-вата халфът Андреас Перейра също удари греда.

Така се стигна до 71-вата минута, когато американецът Риъм опъна мрежата за 2:0 след центриране от корнер и сваляне на топката от страна на Митрович. Ситуацията обаче беше определена от арбитъра на ВАР Майк Дийн като спорна, защото той сигнализира на главния съдия Андрю Мадли за потенциално нарушение на правилата, защото се видя, че след играта на Митрович с глава топката среща ръката му. Мадли прегледа положението на запис и за разлика от повечето идентични случаи не се съобрази с мнението на своя колега на ВАР и потвърди първоначалното си решение да зачете гола.

Тук вече всичко беше решено, а до края Митрович покачи на 3:0 в 81-вата минута.

Преди и по време на срещата на “Селхърст Парк” запалянковците на домакините почетоха починалия преди дни вокалист на групата “Фейтлес” Макси Джаз, който беше фен на Палас и дори имаше членска карта.

Ощр от категория Световен футбол