Намери ни
To Top

Балкан с категорична победа над Спартак в дебюта на Златанович

Отборът на Балкан постигна осмата си поредна победа в Националната баскетболна лига. В дебюта на новия си старши треньор Петър Златанович шампионите спечелиха директния си сблъсък за второто място срещу Спартак Плевен с краен резултат 81:60 (23:14, 19:15, 19:18, 20:13) в своята зала “Арена Ботевград”.

По този начин ботевградчани излизат еднолично на втората позиция във временното класиране с баланс от 8 победи и 2 загуби, докато плевенчани са на третата позиция с актив от 7 успеха и 3 поражения. След тях се нарежда тимът на Левски, който също е със 7-3.


Двубоят за плевенчани пропусна Станимир Маринов, който е получил контузия на последната тренировка на тима. Отгоре на всичко, когато всичко бе решено в последните секунди на редовното време, Симеон Илиев също напусна с травма в областта на бедрото. 

Домакините контролираха двубоя през цялото му време, като още през първата четвърт разликата между двата тима достигна двуцифрените размери при 23:10 в полза на Балкан. Ситуацията не се промени особено през втория период и “зелените” поддържаха добрия си аванс, но след 15-минутната пауза отборът на Спартак показа зъби и свали дефицита си до седем точки при 52:45. 

Плевенчани обаче пропуснаха добра възможност да съкратят още малка част от своето изоставане и вместо това получиха унищожителна серия от девет поредни точки, като по този начин авансът на Балкан стана 16 точки при 61:45. Възпитаниците на Тодор Тодоров така и не успяха да отговорят на предизвикателството на своя съперник и в последните минути срещата се доигра, за да бъде фиксирано крайното 81:60.

Христо Захариев поведе реализаторите за Балкан със своите 19 точки и 7 борби. Димитър Димитров добави 17 точки, Павлин Иванов се отличи с 14 точки и 5 асистенции, а Мануел Суарес остана с 10 точки.

Николай Стоянов бе топреализатор за Спартак със 17 точки. Мартин Маринов допълни с още 15, а капитанът Димитър Маринчешки се оттегли с 11 точки и 8 борби.

Снимки: Балкан

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол