Намери ни
To Top

АСВЕЛ надделя над Партизан след нов рецитал на Де Коло

Тимът на АСВЕЛ отново показа хладнокръвие в завързаните моменти от своите мачове. След като преди седмица удариха Барселона с една точка, тази вечер възпитаниците на Ти Джей Паркър сломиха съпротивата на Партизан, побеждавайки го с 91:87 (25:25, 22:23, 26:18, 18:21) в среща от 13-ия кръг на Евролигата.

Поредният си отличен мач за французите записа ветеранът Нандо Де Коло. Гардът на няколко пъти извеждаше отбора си напред в резултата в заключителните минути от последната четвърт, като перфектната му стрелба от наказателната линия позволи на АСВЕЛ да разполага с аванс от две точки при оставащи 9 секунди на таблото – 89:87.


Грешка на Джеймс Нънали допълнително усложни задачата на „гробарите“, а Джона Матюс реши изхода от срещата с два фаула за крайното 91:87.

Де Коло завърши с впечатляващите 32 точки при 11/15 стрелба от игра за АСВЕЛ. Джона Матюс добави още 14 точки за победителите.

Данте Екзъм бе над всички за Партизан с 26 точки и 6 асистенции. Матиа Лесор добави 15 точки и 8 борби, Джеймс Нънали отбеляза 11 точки, а Зак ЛиДей се разписа с 10 и 5 борби.

Във временното класиране АСВЕЛ е на 13-ата позиция с баланс от 5-8, докато Партизан е 16-и с 4-9. В четвъртък вечер френският състав приема Александър Везенков и Олимпиакос, докато тимът на Желко Обрадович приема шампиона Анадолу Ефес в петък.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол