Намери ни
To Top

Влатко Чанчар се възползва от шанса си за изява в Денвър

Различни контузии и заболявания на играчи дадоха шанс за изява на словенеца Влатко Чанчар в отбора на Денвър Нъгетс от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). 25-годишният Чанчар бе привлечен през 2019-а, но едва сега получи повече игрово време. Той игра общо 25 минути в мачовете на Денвър в първия месец от сезона в НБА, а в последните четири срещи записа средно 23,4 минути и имаше ключов принос и в защита, и в нападение, пише агенция „Ройтерс“.

При победата над Оклахома със 131:126 Чанчар реализира 19 точки, 4 борби и 5 асистенции за 35 минути на терена, а при успеха над Лос Анджелис Клипърс той отбеляза 13 точки и подаде 2 асистенции за 25 минути на терена.


„Мачът срещу Оклахома ми донесе доста увереност. В същото време съм горд от себе си, че останах готов за всяка възможност, която ми се даде“, каза Влатко Чанчар пред вестник The Denver Post.

„Опитвам да играя прост баскетбол. Когато го правиш и играеш за победата, ще бъдеш възнаграден“, добави той преди домакинството на Денвър срещу Хюстън тази нощ.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол