Намери ни
To Top

Алиу Сисе: Мане ще ни липсва, но трябва да се справим и без него

Шампионът на Африка Сенегал е изправен пред голямо предизвикателство на Световното първенство по футбол без голямата си звезда Садио Мане, който пропуска турнира заради контузия. Това каза селекционерът на тима Алиу Сисе на пресконференция. 

„Жалко за Садио и отбора. Неговото отсъствие е голямо предизвикателство за мен, защото всеки треньор изгражда отбора си около най-добрия си играч“, каза Сисе в навечерието на първия им мач срещу Нидерландия в понеделник.


 

Капитанът на сенегалците Мане помогна на отбора да спечели първата титла от Купата на африканските нации по-рано през годината и беше обявен за играч на годината в Африка. Но той пропуска Световното първенство с контузия, която получи на мач за клубния си отбор Байерн (Мюнхен) по-рано през месеца и претърпя операция в четвъртък. 

Сисе каза, че няма да промени тактиката и очаква отборът да се справи на ниво, въпреки контузията на Мане. „Той е вторият най-добър играч в света, той представлява африканския континент, както и Сенегал. Получих телефонни обаждания от цял свят от хора, които са много тъжни, че няма да гледат Мане. Ще ни липсва, но трябва да се справим и без него“, каза Сисе.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол