Намери ни
To Top

Пълно класиране при отборите във Формула 1 след спринта в Бразилия

За втора поредна година състезателният уикенд за Гран При на Сао Пауло включва спринт, а в него всички пилоти, който финишират сред първите осем получават точки за световния шампионат.

На този етап носителите на титлите и при пилотите, и при отборите са известни, но това не означава, че тимовете нямат за какво да се борят. По-назад в класирането има битки, в които само точка или две разделят дадени отбори, а всяка едно позиция по-напред в класирането носи повече пари от наградните фондове, като разликите са милиони долари. 

По този показател може би най-радостни в днешния ден ще са в Хаас, чийто пилот Кевин Магнусен завърши осми, с което донесе много ценна точка на своя тим в борбата му с Алфа Таури за осмото място.


С тази точка на датчанина, който потегли първи след феноменалната си квалификация, разликата между двата отбор нарастна на две точки, но с оглед тяхната форма и трудното им влизане в топ 10, това може да се окаже много ценна една точка.

По-напред Макларън успя да стопи 2 пункта от изоставането си спрямо Алпин, след като Ландо Норис завърши седми. По този начин британският тим се доближи на само 5 точки от френските си съперници в спора за четвъртото място. 

Мерцедес също успя да скаси своя пасив спрямо Ферари в борбата за втората позиция, след като пилотите на „Сребърните стрели“ Джордж Ръсел и Люис Хамилтън финишираха първи и трети, с което завоюваха общо 14 точки. В същото време двамата пилоти на Скудерията Карлсо Сайнц и Шарл Леклер се класираха втори и шести, което донесе 10 пункта на „Черните кончета“, чийто аванс пред Мерцедес вече е 36.

Пълно класиране при отборите във Формула 1 след спринта за Гран При на Сао Пауло: 

1. Ред Бул – точки 
2. Ферари – 497 
3. Мерцедес – 461 
4. Алпин – 153 
5. Макларън – 148 
6. Алфа Ромео – 53 
7. Астън Мартин – 49 
8. Хаас – 37 
9. Алфа Таури – 35 
10. Уилямс – 8

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Спорт