Намери ни
To Top

Григор Димитров отново на корта днес в търсене на втора победа в Париж

Григор Димитров отново излиза на корта днес в търсене на втора победа на “Мастърс” турнира в Париж. Най-добрият български тенисист имаше известни затруднения на старта вчера, но успя да пречупи в два тайбрека коравия холандец Ботик ван де Зандсхулп – 7:6(5), 7:6(5).

Във втория кръг този следобед негов съперник ще бъде италианският ветеран Фабио Фонини, който започна участието си с трисетова победа над 18-годишния квалификант Арутр Фис (№308). Мачът между Григор и Фонини е трета в програмата на „Корт №1“ и ще може да я наблюдавате по MAX Sport 1 HD.


Преди тях от 12:00 часа там играят Джак Дрейпър срещу Франсис Тиафо, а след това и Микаел Имер срещу Феликс Оже-Алисим.

35-годишният Фонини е бивш №9 света, но понастоящем заема 59-о място в световната ранглиста. До този момент Григор и италианецът имат шест мача помежду си, като балансът от тях е 4-2 в полза на българина. Последният им сблъсък е отпреди пет години в Стокхолм (Шв) и завършва с успех на Димитров.

Победителят от двубоя им днес ще си осигури двубой срещу световния №1 Карлос Алкарас или японеца Йошихито Нишиока.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис