Намери ни
To Top

Боксьорите ни научиха пътя към медалите в Марибор

Българските боксьори научиха пътя, който трябва да изминат, за да спечелят медали в Марибор. Родните национали започват от днес участието си на надпреварата от Световния боксов тур, която е със сребърен статут.

В категория до 54 килограма Ясен Радев ще се изправи срещу Габор Върбан (Унгария) в първия си мач. Радослав Росенов (63.


5 кг), за когото бе направен специален обширен материал на официалната страница на IBA, ще срещне Лунес Хамрауи (Франция). При 75-килограмовите Рами Киуан ще боксира с победителя от мача на Роберт Червенка (Унгария) и Алмир Мемич (Сърбия). Кристиян Николов (80 кг) ще срещне Градус Краус (Нидерландия), а Йордан Ернандес ( 92 кг) ще се изправи срещу Лука Пратлячич (Хърватска).

В Словения тимът ни е воден от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев.

Припомняме, че днес четири наши боксьорки ще участват на полуфиналите на Европейското първенство в Будва, Черна гора. Следобедната сесия от 15:00 часа ще бъде открита с двубоя на Севда Асенова (48 кг) и Шанън Суийни (Ирландия). В трети мач от програмата Венелина Поптолева (52 кг) ще се изправи срещу Ема Йокиахо (Финландия), а в шестия двубой от списъка Светлана Каменова (57 кг) ще боксира с Олга Пападату (Гърция). Последна от нашите момичета на ринга ще се качи Станимира Петрова (54 кг). Тя ще участва в четвърти мач от вечерната сесия, която стартира от 18:30 часа, и ще срещне Анастасия Ковалчук (Украйна).

Ощр от категория Бойни Спортове