Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot401383.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
На живо: Рилски спортист – Балкан 45:36, силна втора четвърт за домакините – Sportove
Намери ни
To Top

На живо: Рилски спортист – Балкан 45:36, силна втора четвърт за домакините

Отборите на Рилски спортист и Балкан играят при резултат 45:36 в дербито на втория кръг от НБЛ. 

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

Сблъсъкът между миналогодишните финалисти стартира на високо темпо с бърза размяна на кошове, като в откриващите 90 секунди Рилски спортист излезе напред с триточкова преднина при 6:3. Новото попълнение в титулярната петица на домакините Васил Попов също показа на какво е способен, след като стана автор на тройка, която увеличи разликата до шест точки при 9:3. Ботевградчани бързо успяха да се съвземат и да наваксат ранното си изоставане, като за тази цел се погрижиха Христо Захариев, Мануел Суарес и Павлин Иванов, които комбинираха за серия от седем поредни точки за гостите, която доведе до смяна на водачеството при 9:10.


 

Неуспешните нападения за домакините от Самоков продължаваха да се трупат, докато от другата страна Балкан вече работеше върху това да си създава аванс в резултата, който достигна пет точки при 10:15 с оставащи около четири минути до края на първата четвърт. В този момент официален дебют за „зелените“ регистрира Никос Дипларос, който само секунди по-късно записа и първата си асистенция, след като подаде за тройка на Павлин Иванов – 10:18 в полза на Балкан. Една атака по-късно преднината на ботевградчани достигна двуцифрените размери, след като Деванте Фостър отбеляза от средно разстояние за 10:20. 

Домакините най-сетне счупиха каръка и вкараха първия си кош от игра от пет минути насам, след като Брендън Рандълф наниза пет последователни точки, за да скъси изоставането на тима си до 15:20. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров направиха отлична серия за край на първата четвърт, като Еван Бати и Димаджио Уигинс поставиха равенството на таблото при 22:22 след 10 минути игра.

ВТОРА ЧЕТВЪРТ:

Защитата на Балкан отново заработи на пълна мощност и баскетболистите на Рилски спортист бяха принуждавани да взимат доста трудни стрелби, които в крайна сметка се оказваха неуспешни. Ботевградчани започнаха втората четвърт със серия от пет поредни точки, като по този начин разликата отново се покачи пет при 22:27. 

Рилецо обаче за пореден път намери начин да се съвземе от понесения удар, след като Александър Янев и Димаджио Уигинс провокираха нова смяна на водачеството при 30:29 в полза на домакините. Райън Хароу продължаваше да няма нито една точка за Балкан до момента, докато наказателната акция от другата страна се увеличи до серия от 10:0, след като Янев вкара два наказателни, последвани от тройка на Деян Карамфилов за 35:29. Момчетата на Хаджисотиров бяха много ефективни при стрелбата от далечно разстояние, като с втори успешен изстрел зад дъгата се отличи Еван Бати. 

Малко след това чудесен пробив на Брендън Рандълф направи така, че Рилски спортист да разполага с двуцифрена преднина, след като по-рано в двубоя изоставаше с такава – 40:29 за домакините. Рилски водеше с 45:33 при оставащи две секунди до края на първото полувреме, когато Димитър Димитров вдъхна доза увереност на своя отбор с тройка със сирената, за да намали разликата до девет при 45:36 на голямата почивка.

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

РИЛСКИ СПОРТИСТ: Брендън Рандълф, Васил Попов, Чавдар Костов, Александър Янев, Димаджио Уигинс

БАЛКАН: Райън Хароу, Павлин Иванов, Христо Захариев, Деванте Фостър, Мануел Суарес

Както е известно, самоковци и ботевградчани вече успяха да се опознаят през настоящия сезон, след като премериха сили в двубоя за Суперкупата преди две седмици. В началото на октомври тимът на Людмил Хаджисотиров се наложи със 70:60 над своя съперник и за втора поредна година триумфира с трофея от надпреварата. 

Тогава обаче Балкан не можеше да разчита на двама от своите основни играчи – Райън Хароу и Калвин Годфри, които бяха сред най-добрите при успеха над Левице с 91:83 в първия двубой на шампионите от груповата фаза на ФИБА Къп. Това е първи двубой за момчетата на Тони Дечев от началото на кампанията в НБЛ, тъй като в първия кръг те почиваха. 

Рилски спортист не се намира в най-доброто си състояние в момента, тъй като в посочения мач срещу Балкан за Суперкупата отборът загуби Мирослав Васов, който получи фрактура в крака и ще отсъства в близките месеци. Освен това Еван Бати и Деян Карамфилов пропуснаха последния мач на тима си срещу Мехелен във ФИБА къп в средата на седмицата, което остави Рилецо с къса ротация и доведе до логична и тежка загуба с 66:100 от белгийския тим. Днес също Рилецо ще има кадрови проблеми, което вероятно ще наклони нещата в посока Балкан.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558