Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/09/screenshot397692.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Предстои нова вълнуваща вечер в Лигата на нациите – Sportove
Намери ни
To Top

Предстои нова вълнуваща вечер в Лигата на нациите

И тази вечер турнирът Лига на нациите продължава с нови 9 мача в различните дивизии. По терените на Стария континент ще ври и кипи, тъй като срещите са от предпоследние 5-и кръг и в почти всеки мач има сериозна интрига. Някои отбори се борят за първите места в групите си, а други – да не изпаднат в по-долната дивизия.

Един от най-интересните двубои се очертава този между Испания и Швейцария в група 2 на дивизия „А“.


Там Ла Фурия се бори да задържи първото място и се нуждае от задължителна победа. „Кръстоносците“ пък са на посленото място в групата и всяка точка е важна за тях, ако не искат да изпаднат.

Другият двубой в групата също е доста любопитен. В него Чехия приема Португалия. И двата тима все още имат теоритичен шанс да се борят за първото място и всеки ще иска трите точки.

В дивизия „В“ ще гледаме мачове от три групи. В група 1 Армения приема Украйна, а Шотландия и Ирландия ще си спретнат съседско дерби. Тук Шотландия и Украйна спорят за първото място, като са разделени от две точки. При определено развитие на нещата шотландците могат още днес да спечелят групата. Това ще се случи, ако победят в своя мач, а украинците не спечелят.

В група 2 ще се играе само един двубой и той е между Израел и Албания. Ако домакините го спечелят почти ще си гарантират и първото място в крайното класиране. Победа за гостите пък ще ги върне и тях в битката, така че мачът е от огромно значение.

В група 4 са срещите Словения – Норвегия и Сърбия – Швеция. И тук „викингите“ са близо до спечелването на групата, като схемата е подобна в тази с другата група. Това ще се случи, ако норвежците спечелят своя мач, а Сърбия не победи в другия. Именно сърбите са големия конкурент на „викингите“ за първото място и затова пък за тях е много важно да спечелят домакинството си на Швеция.

Последните два мача днес са от група 2 на Лига „С“. Тук победителят вече е известен и това е Гърция. Южните ни съседи обаче едва ли ще подценят местното дерби с Кипър и ще играят само за победа. Мачът пък е ключов за островитяните, които се борят да се отлепят от последното място и всяка точка е изключително важна. Другата среща противопоставя Северна Ирландия и Косово, като тя е по-важна за гостите, които също са застрашени от изпадане в по-долната дивизия и се нуждаят от всяка точка.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558