Намери ни
To Top

Уитакър е категоричен в какво е по-добър от Чимаев

Бившият шампион на UFC в средна категория Робърт Уитакър заяви в какво е по-добър от бъдещия му съперник Хамзат Чимаев и как може да стигне до победата в битката им на 22-и юни.

Двамата топ бойци при 84-килограмовите ще премерят сили в главната битка на първото събитие на UFC в Саудитска Арабия. Австралиецът вярва, че евентуалната дълга продължителност на битката и уменията му в страйкинга му дават преимущество в двубоя.

“Срещата е планирана за пет рунда.


Ако Хамзат не си разпредели силите добре, то нещата ще приключат бързо за него. Трябва да внимавам с неговия страйкинг. Има сила и добра комбинации с два прави удара. Не го подценявам, но ще се справя с това и мисля, че съм по-добър в страйкинга”, заяви боецът от Сидни пред mmajunkie.com.

За Хамзат това ще бъде първа битка планирана за пет рунда. Най-тежкият двубой за чеченеца към този момент беше срещу Джилбърт Бърнс. Тогава непобеденият бивш борец в свободен стил надделя с неединодушно съдийско решение. Уитакър посочи битката между Хамзат и Бърнс като отправна точка за това как да подходи към срещата.

“Бърнс не позволи на Хамзат да го бори и го вкара в много опасни ситуации със страйкинга. Мисля, че моят страйкинг е по-добър и от този на Бърнс. Ще мога да контролирам дистанцията по-добре и да защитя събарянията”, категоричен е Уитакър.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558