Намери ни
To Top

Конте е склонен да се завърне в Ювентус

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте е склонен да приеме евентуално предложение да се завърне начело на Ювентус. В последните дни усилено се говори, че 53-годишният специалист може да замени Масимилиано Алегри начело на „старата госпожа“, като идеята за това е на директорът Павел Недвед. Според „Ил Бианконеро“ шансът това да се случи не е никак малък.

Столът на Масимилиано Алегри се клати сериозно след слабата игра и трагичните резултати, които Ювентус показва от началото на сезона.


Наставникът ще трябва спешно да промени нещо, в противен случай раздялата изглежда неизбежна, колкото и скъпо да излезе това на „бианконерите“, които ще трябва да му платят огромна неустойка.

В клуба вече сериозно работят по намирането на негов заместник и поредното име, което се спряга за това е на Антонио Конте. За много хора това изглежда доста странен вариант, имайки предвид, че Конте не е в много добри отношения с президента на Юве Андреа Аниели. Освен това наставникът се справя доста добре начело на Тотнъм и има сериозни амбиции да постигне нещо голямо с клуба.

От друга страна обаче договорът на Конте изтича след по-малко от година и това дава надежда на торинци, че могат да го убедят да си тръгне. Аниели пък е готов да зарови томахавката и да подаде ръка на Конте. Всъщност босът и досега твърдеше, че не са скарани и омаловажи показания от Конте среден пръст към него докато бе начело на Интер: „Понякога се случва страстта да вземе връх над добрите обноски. Работата ни с Конте завърши добре. Този жест бе породен от разочарование“.

Конте бе начело на Ювентус между 2011 и 2014 година, като именно той постави основите на онзи отбор, който властваше в последното десетилетие в Италия. Под негово ръководство „старата госпожа“ спечели 3 пъти Скудетото и 2 пъти Купата на Италия.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол