Намери ни
To Top

Стаматова, Михайлова и Янева се класираха за втория кръг на турнира от веригата ITF във Варна

Юлия Стаматова, Габриела Михайлова и Елизара Янева се класираха за втория кръг на турнира от веригата ITF World Tennis Tour във Варна. Надпреварата с награден фонд от 15 хиляди долара се провежда на кортовете на ТК „Супер Спорт“ и носи точки за ранглистата на WТА. Това състезание е поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна.

Втората поставена Юлия Стаматова победи друга българка Катерина Димитрова с 6:4, 6:0.


Габриела Михайлова поведе с 6:2, 1:0 преди Михаела Цонева да се откаже.

Участващата с „уайлд кард“ национална вицешампионка Елизара Янева поведе с 3:0 преди Беатрис Спасова да се откаже.

Загуби на старта претърпяха Йоана Константинова от номер 6 в схемата Партиция Мария Циг (Румъния) с 2:6, 1:6, Анастасия Александра Николова от първата поставена Настя Колар (Словения) с 0:6, 0:6 и Дария Великова с 1:6, 2:6 от Романа Чишовска (Словакия).

Междувременно Йоанна Радулова и Лия Пенчева преодоляха решаващия трети кръг на квалификациите и се класираха за основната схема.

Така още шест българки ще започнат утре участието си в основната схема. Това са Лия Каратанчева, Даря Шаламанова, Денислава Глушкова, Дария Великова, Йоанна Радулова и Лия Пенчева.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис