Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/09/screenshot395944.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алкарас вече е в Испания и се подготвя за Купа „Дейвис“ – Sportove
Намери ни
To Top

Алкарас вече е в Испания и се подготвя за Купа „Дейвис“

Карлос Алкарас вече е в Испания и се подготвя за Купа „Дейвис“, въпреки че преди броени дни спечели трофея на откритото първенство по тенис на САЩ. С това той се изкачи на върха на световната ранглиста при мъжете.

„Гордея се да пристигна в родината ми като номер 1 в света и да взема участие в мачовете. Купа „Дейвис“ е специален турнир, тъй като атмосферата е уникална.


Чакам с нетърпение той да започне“, заяви Алкарас от Валенсия.

Капитанът на отбора Серхи Бругуера добави: „Дано той се възстанови навреме. Все още нямаме яснота дали ще има възможност да се включи в мачовете в сряда“.

Мнозина очакваха Алкарас да пропусна Купа „Дейвис“, след като победи Каспер Рууд на финала в Ню Йорк. С това 19-годишният испанец стана най-младият тенисист начело на АТП от 1973 насам, когато започна ранкирането.

„Тепърва трябва да видим как се чувства, ще го обсъждаме после. Колкото по-скоро Карлос бъде на наше разположение, толкова по-добре. Рано или късно той ще може да играе, но не подценявайте факта, че игра три петсетови мача в Ню Йорк, което е огромен физически и психически товар“, добави Бругера.

Испания ще играе срещу Сърбия, която е без Новак Джокович, Канада и Република Корея в група „В“.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558