Намери ни
To Top

Двама българи с шансове да продължат на репешажите в първия ден на Световното първенство по борба

Двама българи са с шансове да продължат на репешажите в първия ден на Световното първенство по борба класически стил в сръбската столица Белград.

На старта в категория до 72 килограма Дейвид Димитров се наложи над Самуел Белшайд (Германия) с 3:2, но на четвъртфиналите не успя срещу Улви Ганизаде (Азербайджан), бронзов медалист от Евро 2022, и загуби с технически туш 0:10.

Полуфиналните битки започва в 19.00 часа.


При най-леките (до 55 кг) Недялко Петров загуби в първия кръг от казахстанеца Амангали Бекболатов с 1:3. Съперникът му обаче стигна до полуфиналите и при нова победа българинът ще продължи в репешажите за бронза.

От надпреварата отпадна Айк Мнацаканян (77 кг). Бронзовият медалист от световни и европейски първенства не успя срещу шведа Пер Албин Олофсон с 1:5. Скандинавецът загуби в следващия кръг и участието на Мнацаканян приключи.

Йоан Димитров също отпадда след победа и загуба. Националът започна с успех в категория до 87 кг с 5:0 над Нурбек Хашимбеков (Узбекистан), а на осминафиналите отстъпи пред Алекс Кесидис (Швеция) с 1:5, който в следващия кръг също загуби.

Утре на тепиха излиза други трима български представители. В категория до 63 кг Николай Вичев започва с Галим Кабдунасаров (Казахстан), при 82-килограмовите Росиан Дермански ще има за съперник Петер Новак (Чехия), а Кирил Милов, световен и европейски вицешампион, стартира директно от осминафиналите в категория до 97 кг.

Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

Ощр от категория Бойни Спортове