Намери ни
To Top

Мартин Стоев: Сърбите са отбелязали напредък

Националният отбор на България по волейбол до 20 години победи Сърбия с 3:0 на Балканиадата в Албания, а двубоят между двата тима беше първи от две години насам. Българите се наложиха категорично над съперника и селекционерът Мартин Стоев е доволен след успеха.

„Сърбия е състав, който е доста добре физически сложен. Имат високи момчета.


Отбелязали са напредък в последните две години. Но ние играхме доста добре. Водехме през цялото време и не им оставихме възможности в този мач. Имахме нужда да срещнем сериозен отбор преди Европейското първенство. Балканиадата, както и двете контроли с Франция в Италия, са краят на нашата подготовка преди Евроволей 2022. В другата група на Балканиадата първенец най-вероятно ще стане Турция. С турците играхме в София приятелски срещи и ги бихме. Те също имат добър отбор, но няма да играят на Европейското, тъй като не успяха да се класират“, заяви Стоев.

Днес е почивен ден за български тим, който изигра двете си срещи от групата и я спечели с два успеха и 6 точки. По програма „трикольорите“ имат само фитнес.

На 9 септември България ще играе във втория полуфинал от турнира от 21:00 часа. Съперник на българите ще бъде победителят от сблъсъка Турция-Албания.

Ощр от категория Волейбол