Намери ни
To Top

Динамо Загреб 1:0 Челси

Динамо (Загреб) и Челси играят при резултат 1:0 на стадион „Максимир“ в Загреб в мач от група Е на Шампионската лига. Мишлав Оршич откри резултата в 13-ата минута.

Още от първите минути Челси доминираше и създаваше положения пред вратата на домакините. В петата минута Стърлинг можеше да открие, след като получи топката от Обамеянг, но стреля слабо и вратарят спаси, а след това се оказа, че е имало засада.


Секунди по-късно лонданчани не успяха да се възползват от грешка в защитата на Динамо, а в осмата минута Обамеянг излезе сам срещу вратаря, но опита да подава и бе блокиран.

Хърватите започнаха предпазливо и с идея да ограничават атаките на съперника, но играчите на Челси доста лесно преодоляваха защитата на тима от Загреб. Динамо обаче показа изключителна ефективност и в 13-ата минута поведе след блестяща контраатака. Бруно Петкович изведе Оршич зад защитата, той надбяга Фофана и чукна топката покрай излезлия да го пресрещне Кепа.

Отборът на Тухел опита да отговори мигновенно, но голът даде увереност на домакините и те започнаха да се справят по-добре в защита и да играят малко повече с топката. След половин час игра нова добра атака на Динамо завърши с удар от дистанция на Ариан Адеми. Този път Кепа се справи и отрази.

Челси започва кампанията си в Шампионската лига с гостуване на шампиона на Хърватия Динамо (Загреб). Двубоят е от група Е, където още са Залцбург и Милан. Лондончани, които триумфираха в турнира през 2021 г., демонстрират известни колебания от началото на сезона и вече имат две загуби. Динамо пък трябваше да преодолява три квалификационни кръга, за да стигне до тук, но се справи с Шкупи, Лудогорец и Бодьо/Глимт.

Пиер-Емерик Обамеянг излиза като титуляр и ще дебютира за Челси. Томас Тухел е направил някои промени от срещата с Уест Хам през уикенда. Кепа Арисабалага получава шанс за изява на вратата за сметка на Едуар Менди. Освен Обамеянг в стартовия състав са Аспиликуета, Чилуел, Маут и Хавертц на мястото на Тиаго Силма, Кукурея, Лофтъс-Чийк, Галахър и Пулишич. Новото попълнение Уесли Фофана ще изиграя своя първи мач в Шампионската лига.

ДИНАМО ЗАГРЕБ – ЧЕЛСИ 1:0
1:0 – Оршич (13)

ДИНАМО ЗАГРЕБ: Ливакович, Ростовски, Сутало, Перич, Мохарами, Мишич, Любичич, Иванушек, Адеми, Оршич, Петкович
ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Фофана, Кулибали, Чилуел, Джеймс, Ковачич, Маунт, Хавертц, Стърлинг, Обамеянг

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от УЕФА Шампионска лига във вторник, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол