Намери ни
To Top

Реал Мадрид 1:1 Бетис, играе се втората част

Шампионът Реал Мадрид и Бетис играят при 1:1 в двубой от 4-тия кръг на Ла Лига. Винисиус Жуниор реализира за „белите“ в 9-ата минута, но само седем по-късно бившият играч на домакините Серхио Каналес изравни. Това е първи мач на обновения „Сантиаго Бернабеу“.

Преди този сблъсък двата тима са начело в класирането с пълни активи – по 9 точки.


Бетис е “черна котка” за “кралете” в последно време на “Бернабеу”, защото Реал няма вкаран дори един гол в последните си пет домакинства за първенство срещу този съперник – три ремита и две загуби.

Треньорът на столичани Карло Анчелоти залага от първата минута на Родриго и Едуардо Камавинга, а Федерико Валверде и Тони Кроос са на пейката. Едер Милитао и Дейвид Алаба започват в центъра на отбраната, а Антонио Рюдигер е сред резервите.

Гостите излизат в атака с намиращия се в отлична форма Борха Иглесиас, който има четири гола в изминалите си три мача в първенството.

Бетис започна много уверено и тръгна да се надиграва. В 5-ата минута Набил Фекир влезе в наказателното поле и падна след единоборство с Даниел Карвахал, настоявайки за дузпа. Съдията обаче подмина тази ситуация. 

„Белите“ поведоха още с първия си удар към вратата в 9-ата минута. Тогава Алаба изведе Вини Жуниор сам срещу вратаря и бразилецът с лекота го прехвърли за 1:0. 

Веднага след попадението тимът на Бетис остана без Фекир, който напусна заради травма. 

Отборът на Мануел Пелегрини бързо изравни, след като в 16-ата Серхио Каналес опъна мрежата на Куртоа след асистенция на Борха Иглесиас.

Секунди след подновяването на играта Винисиус направи голям пропуск, след като Родриго го намери сам срещу вратаря, но той стреля силно над гредата. В 20-ата пък Орелиан Чуамени засече по перфектен начин центриране отдясно, но вратарят Руи Силва блесна с великолепно спасяване. 

До края на първата част обаче не се случи почти нищо интересно откъм положения. 

Съставите: 
РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Чуамени, Камавинга, Модрич, Родриго, Винисиус, Бензема 
БЕТИС: Руи Силва, Сабали, Фелипе, Едгар, Морено, Родригес, Гуардадо, Каналес, Хуанми, Фекир, Иглесиас

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Ощр от категория Световен футбол