Намери ни
To Top

Серина още не е готова да си тръгне

Американската тенисиста Серина Уилямс даде знак, че не е готова да се раздели с тениса, класирайки се за втория кръг на Откритото първенство на САЩ при жените. 40-годишната Уилямс победи черногорката Данка Ковинич с 6:3, 6:3 в двубой от първия кръг на турнира.

Успехът над 80-ата в света Ковинич бе едва втори за американката през годината, но подхранва увереността й в опита да стигне до 24-та титла от Големия шлем, докато втората поставена в схемата Анет Контавейт се справи с лекота с румънката Жаклин Кристиан с 6:3, 6:0.

По-рано през годината Серина Уилямс намекна за намеренията си да сложи край на кариерата си именно на Откритото първенство на САЩ, но всъщност не е заявила категорично, че надпреварата ще бъде последна за нея.

„Беше много трудно решение. Мисля, че когато си страстно отдаден на нещо и го обичаш толкова много, тогава винаги е трудно да си тръгнеш. Това има нова глава в живота“, каза по темата Уилямс.

Американката се появи на корта в сребриста рокля и специално изработени маратонки с инкрустирани диаманти.

„Много е важно да даваш всичко от себе си. Била съм на дъното много пъти и то в очите на обществеността. Сега искам хората да се вдъхновяват от моята история“, заяви тенисистката пред бурните овации на публиката след мача.

На трибуните бяха редица ВИП-личности, включително бившият американски президент Бил Клинтън, дизайнерът Вера Уанг, режисьорът Спайк Лий, както и много други.

По време на двубоя с Ковинич, Серина Уилямс бе далеч от най-добрата си форма, но тя продължи традицията никога да не губи в първия кръг на Откритото първенство на САЩ. Победата бе под номер 106 за американката на „Флашинг Медоус“. Уилямс повиши нивото на играта си във важните моменти и очаква двубой с естонката Контавейт.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис