Намери ни
To Top

Румениге: Миналата година Интер имаше по-силен отбор от Милан

Германската легенда Карл-Хайнц Румениге даде интервю за “Гадзета дело Спорт”, в което коментира италианския футбол. Бившият шеф на Байерн заяви, че Интер е направил страхотна сделка с Ромелу Лукаку.

“Бракът между Лукаку, Челси и вероятно треньора не беше щастлив. Той направи добре да се върне там, където имаше големи успехи.


Моят приятел Марота направи страхотна сделка. Продаде го преди година на изключителна цена и си го върна почти на за нищо”, сподели Румениге, който е бивш играч на Интер.

Той говори за предстоящия сезон в Серия А: “Юве имаше лош старт преди години, което отвори вратата за миланските клубове, които завършиха първи и втори. Ако Юве започне добре, може да се завърне към отбора, който спечели толкова титли поред“.

Румениге сподели, че е останал изненадан от титлата на Милан: “Малко бях изненадан. За съжаление, Интер загуби ценни точки и благодарение на това Милан спечели. Дори миналата година Интер имаше по-силен отбор”.

“За съжаление на Серия А и Бундеслигата, изглежда, че английската Висша лига е на по-високо ниво. Всяка година битката е страхотна, интересна и много вълнуваща. Трябва в Италия и Германия де се опитаме да се подобрим, да се доближим до английския модел. Изглежда ми, че те действат по-професионално по отношение на телевизиите. Но не само това – те печелят много повече пари. В крайна сметка парите се отразяват, с пари можеш да си купуваш качество на терена”, коментира още Румениге.

Ощр от категория Световен футбол