Намери ни
To Top

От Пирели обявиха гумите за следващите три старта във Формула 1

Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви с кои типове гуми ще се състезават пилотите в следващите три старта, които ще се проведат в Белгия (28 август), Нидерландия (4 септември) и Италия (11 септември) веднага след лятната пауза.

На пистата „Спа“ италианската компания ще занесе трите средни типа гуми от своята гама, а именно C2, C3 и C4, които ще бъдат съответно с означението хард, медиум и софт. Същият ще бъде изборът и за старта на „Монца“ две седмици по-късно. До момента през годината това е най-популярният избор за Пирели, като италианската компания слектира точно тази комбинация за състезанията в Саудитска Арабия, Емилия-Романя, Маями, Франция и Унгария.


За Гран При на Нидерландия, която ще се проведе между състезанията в Белгия и Италия от Пирели ще заложат на трите си най-твърди типа гуми (C1, C2 и C3). Причина за този избор на италианската компания са големите виражи на завоите на „Зандвоорт“, които натоварват допълнително гумите на нидерландското трасе. За тези три типа гуми това ще е четвърто използвана в рамките на сезона, а предишните три случая бяха в Бахрейн, Испания и Великобритания.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт