Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/08/screenshot388728.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
В Италия констатират провала на Скудерията – Sportove
Намери ни
To Top

В Италия констатират провала на Скудерията

Както може да се предположи, италианската преса не е особено милостиво настроена към Ферари след представянето на тима в Гран При на Унгария вчера. Но анализът на Gazzetta dello Sport като че обобщава най-добре настроенията в Италия.

“Формула 1 излиза в почивка, а Ферари губи шансове за титлата – написа вестникът. – Операцията “Ще се върнем в челото” се провали – на “Пол Рикар” и в Унгария Леклер спечели общо 8 точки, а Макс Верстапен – 50.


Макс може да пропусне следващите 3 състезания на “Спа”, “Зандвоорт” и “Монца” и в Сингапур пак да е начело в шампионата.

“Във Франция причината за провала беше грешка на Леклер, който пое вината за това. В Унгария видяхме съмнителен избор на гуми, въпреки че шефът на тима Матиа Биното твърди, че автомобилът F1-75 по необясними причини е загубил скорост. Но реалността е такава, че след 13 състезания Ферари няма шансове за титлата.

“Как се случи това? След страхотния старт на сезона, това сякаш е друг отбор. Проблеми с надеждността и грешки на пилотите, които атакуват на ръба на възможностите – това се случва, но феновете не могат да разберат проблемите със стратегията. В Монако, където изпреварванията остават много трудни, двамата пилоти на Ферари тръгнаха от първа редица и тимът не успя да спечели заради нерешителността си при смените на гуми.

“След това дойде “Силвърстоун”, където Леклер беше оставен на пистата зад колата на сигурността. После Унгария, където Верстапен стартира десети, а пилотите на Ферари – втори и трети. Биното се кълне, че F1-75 не е имал скорост и темпо, както и че поражението не е свързано с гумите. Но във важната първа серия обиколки Ръсел стартира от полпозишън с меките сликове, а стратезите на Ферари заложиха на средно твърдите, като така Сайнц и Леклер не можеха да се борят с Джордж, само караха зад него, като в това време Верстапен ги догонваше.

“Отборът сам си противоречеше в Унгария. В събота след квалификацията Сайнц каза, че в неделя е необходимо максимално бързо след старта да изпреварят Ръсел. Но на стартовата решетка Биното обясни, че това не се налага, тъй като те ще могат да го прескочат със стратегия.

“В Мерцедес разделиха стратегиите на своите пилоти – Ръсел стартира с меки сликове, а Хамилтън – със средно твърди. Защо и Ферари не постъпиха така? След финала Биното каза, че на колата не й е достигала скорост, на Леклер – че е искал да изкара по-дълга серия обиколки със средно твърдите гуми, тъй като темпото му с тях е било добро. Но от бокса не са го послушали и го върнаха на пистата с по-бавните твърди сликове. После знаете какво стана.”

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558