Намери ни
To Top

Мартин най-бърз и във втората тренировка, Маркес отиде в Q1

Хорхе Мартин (Прамак Дукати) беше най-бърз и във втората петъчна тренировка за Гран При на Франция в Льо Ман, като оглави класирането с нов рекорд на трасето – 1:30,388 минути.

Зад Мартин останаха световният шампион Франческо Баная (Дукати) и Педро Акоста (Тех3 ГасГас), а бившият световен шампион Фабио Куартараро (Ямаха) също успя да се класира директно за втората част на квалификацията пред родна публика.

В съботната първа част на квалификацията обаче ще участват някои от големите имена в MotoGP, включително и Марк Маркес (Грезини Дукати), който записа ранно падане и след това успя да стигне едва до 13-ото място, което го прати в Q1 за първи път този сезон.


Заводският пилот на Дукати Енеа Бастианини, който се бори да запази мястото си в тима, също не успя да стигне до Q2, след като падна, а в Q1 отива и Брад Биндър (КТМ), след като записа две падания във втората тренировка. След третата си катастрофа за деня Биндър се класира 17-и, точно пред Жоан Мир, който е най-напред от пилотите на Хонда.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558