Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/07/screenshot385826.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
46-годишна ще плува на държавното в София – Sportove
Намери ни
To Top

46-годишна ще плува на държавното в София

Плувната география на държавния шампионат за мъже и жени на България се увеличава с включването на състезатели от Монголия. Първенството на столичния басейн „Диана“ е и за младша и старша възраст и ще се състои от 14 до 17 юли (четвъртък-неделя). Заявените клубове са 40, общият брой на плувците 287, а Монголия ще е с 15. Най-много състезатели – по 21 имат, Левски и варненският ПСК Черно море.






Ще участват четирима от олимпийците ни – Антъни Иванов (ПСК Черно море, Варна), който ще стартира само в две дисциплини – 50 м бътерфлай и 200 м св. стил, Калоян Левтеров (Славия) – на трите гърба, Любомир Епитропов (Вихрен, Сандански) – трите бруста, 50 м св. стил и 50 м бътерфлай, Диана Петкова (Спринт, Пловдив) ще стартира на 50, св. стил, 50, 100 м бруст, 50 гръб, 200 м съчетано. 

Не е заявен осмият от Токио 2020 Йосиф Миладинов. 13-ата от последното световно в Будапеща Габриела Георгиева (Дамини ЛВ, София) освен гърба ще плува и бруст. 

На линия ще е и най-възрастният – 30-годишният Лъчезар Шумков (Спринт, София), който ще атакува поредна държавна титла в бруста. 

Иначе с най-голямо ЕГН на държавното първенство ще е 46-годишната Долорес Алварадо от Сейнт Джордж (София). Също ще плува трите бруста.

Фаворит за златото в кроуловия спринт е Дениел Нанков (ПСК Черно море, Варна)

Ще бъде интересна битката на 200 м св. стил между Антъни Иванов и рекордьорът при юношите Петър Мицин. Велинградчанинът, който на 200 м бътерфлай стана четвърти на европейското за възрастта си в Букурещ, посяга към държавната титла, в отсъствието на Антъни.

bgswim.com

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558