Намери ни
To Top

Иран удари Словения в директен сблъсък за финалите на Лигата на нациите

Мъжкият национален отбор на Иран запази реални шансовете си да се класира за финалите на Волейболната Лига на нациите в Болоня (Италия). „Персите“ биха категорично европейския вицешампион Словения с 3:0 (26:24, 25:14, 25:21) в третия си мач от турнира в Група 6 от последната състезателна седмица на Лигата, който се оказа и директен сблъсък за място на финалите, игран тази вечер в зала „Ерго Арена“ в Гданск (Полша).

По този начин Иран се върна на заветното 8-о място във временното класиране с 6 победи, 5 загуби и 17 точки. Европейските вицешампиони остават 9-и в подреждането с 5 победи, 6 загуби и 15 точки.


Утре (9 юли), в последната си среща на турнира, от 18,00 часа Иран ще играе срещу Сърбия. В неделя (10 юли) от 21,00 часа пък Словения ще закрият турнира с мач срещу домакините от Полша.

Амин Есмаеилнеджад (3 аса и 42% ефективност в атака) и Милад Ебадипур (1 блок, 1 ас, 59% ефективност в атака и 7% перфектно посрещане) станаха най-полезни за Иран с 14 и 12 точки за победата.

За тима на Словения единственият с двуцифров актив бе Клемен Чебул с 11 точки (1 блок, 45% ефективност в атака и 17% перфектно посрещане).

Снимки: FIVB.COM

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Волейбол