Намери ни
To Top

Марсело Биелса се завръща в Билбао, ако Аречабалета спечели президентските избори

Аржентинският треньор Марсело Биелса потвърди в понеделник, че ще бъде следващият треньор на Атлетик Билбао, при положение, че Иняки Аречабалета спечели президентските избори в клуба, които ще се състоят в петък. „Треньорът, който представи кандидатурата си за следващия сезон е аржентинецът Марсело Биелса“, обяви Аречабалета на пресконференция. Освен него кандидати за поста са още Рикардо Баркала и Хон Уриарте, които искат да наследят Айтор Елисеги на поста. 

„Мисля да дам положителен отговор“, казва самият Биелса във видео обръщение на пресконференцията, като предложението за Атлетик му е било направено още през месец март.


66-годишният треньор вече е бил начело на Атлетик Билбао в периода 2011-2013 и е обявил, че му трябва време, за да вземе решение, защото „това е много голяма отговорност да водя отбор като Атлетик и особено за мен, който вече е бил там“. Аржентинецът, който бе уволнен от английския Лийдс през февруари, може да замени на поста испанеца Марселино, който поиска да напусне отбора след края на сезона.

Ощр от категория Световен футбол