Намери ни
To Top

Финалът започна: Ливърпул 0:0 Реал Мадрид

Ливърпул и Реал Мадрид играят при 0:0 във финала на Шампионската лига. 

Срещата на “Стад дьо Франс” в Париж обаче започна с повече от половин час закъснение. Проблемът е, че много фенове на английския клуб все още не са влезли на стадиона и на входовете има струпвания от хора. Според УЕФА привържениците на „червените“ са се забавили с пристигането си на стадиона, но според журналисти и фенове организацията на входовете е слаба и това създава опасности.


Доста входове са били затворени, а в определени райони хората са били принуждавани да се движат в тесни коридори, което е забавило всичко. На някои от тях е отнело около два часа и половина от появата си пред стадиона до това да заемат местата си на трибуните.

С обръщение в социалните мрежи от полицията в Париж призоваха хората да не се опитват насила да влязат по-бързо. Появиха се още видеа и информации, че органите на реда са използвали сълзотворен газ, за да разпръснат феновете от Острова. Обгазените обаче са били братът на футболиста на Ливърпул Жоел Матип и бременната му съпруга.

Типично в свой стил първенецът на Ла Лига разкри титулярите си повече от два часа преди началото на мача. В състава на Карло Анчелоти няма изненади, като Федерико Валверде е предпочетен пред Родриго. На вратата е Тибо Куртоа, а Даниел Карвахал, Едер Милитао, Дейвид Алаба и Ферлан Менди оформят защитната четворка пред него. Каземиро, Лука Модрич, Тони Кроос и вероятно Валверде ще са в халфовата линия, а Винисиус Жуниор и Карим Бензема най-често ще атакуват. Извън групата са оставени Лука Йович и Хесус Вайехо.

При Ливърпул пък Фабиньо и Тиаго Алкантара са сред титулярите, независимо че доскоро лекуваха травми. В последните минути преди началото на срещата обаче да загрява с тима излезе Наби Кейта, тъй като Тиаго като че ли има някакъв проблем и загрява отделно с един от треньорите. 

Очаквано в атака Луис Диас е третият нападател до Мохамед Салах и Садио Мане. Ибрахима Конате стартира до Вирджил ван Дайк в центъра на отбраната.  

Съставите: 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Тиаго, Хендерсън, Салах, Диас, Мане
РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Бензема

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол