Намери ни
To Top

Камило Плачи: Ако имам възможност ще им давам път на младите в Хебър и занапред

Президентът на волейболния шампион на България Хебър (Пазарджик) Александър Иванов бе гост във волейболното предаване на Sportal.bg и Sporta TV – Block Out, заедно със старши треньора Камило Плачи и помощник треньора Данаил Милушев.

“Имам една система на работа, която ми харесва и искам тези момчета от детско-юношеската школа да стоят близо до мъжкия отбор и да работят по сходен начин, защото когато се научат на системата на работа веднага ще може да се интегрира, ако стане с някой от мъжкия отбор. Много юноши направиха много тренировки с нас и веднага ги добавях в списъка за даден мач, и ги пусках в игра.


Разбира се, ако имам възможност ще им давам път и занапред”, заяви Камило Плачи пред Sportal.bg.

Камило Плачи

“Важно е да отбележим, че през следващата година предстои да положим страшно много усилия и ще вложим повече средства в това да надградим нивото на нашата академия. Стартирахме с възраждането на мъжкия отбор преди 6 години и поехме по пътя, в който почнахме от горе надолу – от мъжкия състав към школата. Дойде времето да сближим това, което се случва с мъжкия състав с това при децата. Поехме първоначалните стъпки, имаме и треньори, които са били лоялни с нас през годините, имаме вече и италианци, които работят в школата. Така че нашите усилия ще бъдат насочени към това да привлечем деца и да инвестираме в треньори, които да ги направят състезатели на Хебър. Предстои да инвестираме още и в нашия щаб, така че ни чака динамично лято”, добави президентът на Хебър пред Block Out.

“Не е изключено да привлечем млади таланти от други места, но истината е, че ние сме клуб на местната общност, така да го кажем. За нас най-големия приоритет е Пазарджик, децата на Пазарджик, феновете от Пазарджик, защото както знаете най-голямата подкрепа получаваме от Общината и редно това да се връща”, допълни Александър Иванов.

Ощр от категория Волейбол