Намери ни
To Top

Рекорден брой участници в 18-ото издание на турнира по тенис за мъже „Амбинор Къп“ в София

Рекордните 86 състезатели са заявили участие в 18-ото издание на националния турнир по тенис за мъже „Амбинор Къп“ с награден фонд 2 хиляди лева, който ще се състои на червените кортове на ТК „Левски“ в София от 2 до 7 май.

Водач в схемата е Милен Янакиев, а втори поставен е националът на България за Купа „Дейвис“ и държавен шампион в зала Пьотр Нестеров. Още двама играчи имат точки за световната ранглиста. Това са Джордж Лазаров, поставен под номер 3, както и защитаващият титлата си и двукратен шампион в надпреварата Пламен Милушев, който е четвърти в схемата.


Номер 8 пък е финалистът от предишните два сезона Диан Недев.

   

„18 години е сериозна традиция. Започнахме като на шега, но турнирът вече е с много дълга история. Минахме през всякакви кризи, но продължаваме и се надявам да не спираме. Основната идея беше и си остава да дадем възможност на по-младите български тенисисти да се срещнат с по-опитни. Можем с гордост да заявим, че оттук са минали всички водещи наши играчи в последните години, с изключение на Григор Димитров. Интересът по традиция е голям, но това е очаквано, дза6щото това е и първи турнир на червено за сезона на открито“,  коментира д-р Петър Велев, собственик на основния спонсор на надпреварата „Екофарм“, които освен наградния фонд от 2000 лева, осигурява и предметни награди с продукти за възстановяване за всеки един състезател.

 Състезанието започва на 2 и 3 май с квалификационна схема, в която за се записали рекордните рекордните 71 тенисисти, след което на 4 май стартират срещите от основната схема.

 Финалът е на 7 май (събота) от 10.00 часа, като шампионът ще заработи 1000 лева.

„Това по традиция е първото състезание на открито за сезона и интересът наистина е доста голям. Имаме рекордните 86 заявки с квалификация от 71 тенисисти. Нивото е добро. Продължаваме на даваме шанс за изява на много млади таланти на възраст 15-16 години, които получават възможност да натрупат игрови опит в мъжкия тенис“, заяви директорът на турнира Борислав Борисов, като добави, че около 20 от записаните играчи са родени след 2006 година.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис