Намери ни
To Top

Тиафо и Фокина продължават в Ещорил, Рамос-Виньолас и Вердаско оформиха испански четвъртфинал

Франсис Тиафо (САЩ) се класира за четвъртфиналите на турнир по тенис за мъже в Ещорил (Португалия) от сериите АТР 250 с награден фонд 534 555 евро. Поставеният под №5 в схемата американец победи участващия с “уайлд кард” португалец Нуно Боргеш със 7:6(4), 4:6, 6:0 след близо два часа игра.

В следващата фаза Тиафо ще мери сили с 4-Давидович-Фокина (Испания), който елиминира своя сънародник Бернабе Сапата Мирайес с 6:3, 7:6(5).

Защитаващият титлата си Алберт Рамос-Виньолас и бившият №7 в света Фернандо Вердаско пък оформиха изцяло испански четвъртфинал.


Рамос-Виньолас надигра представителя на Република Корея Сон У Куон с 5:7, 6:1 и 6:2, а Вердаско, който влезе в основната схема като “щастлив губещ”, заменяйки отказалия се аржентинец Диего Шварцман, се наложи над Пабло Куевас (Уругвай) с 6:2 и 6:3.

Двамата испанци са се сблъсквали 10 пъти на корта досега, като балансът е равен 5-5. Рамос-Виньолас обаче спечели последните им три срещи без да загуби сет. Той нанесе поражение на ветерана Вердаско с 6:3, 6:3 по пътя към титлата в Ещорил миналата година.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис