Намери ни
To Top

Съставите на Ливърпул и Виляреал

Ливърпул приема Виляреал на „Анфийлд“ в първи полуфинален сблъсък от Шампионската лига. Мърсисайдци отстраниха Бенфика в предишната фаза, докато „жълтата подводница“ хвърли сензацията, елиминирайки Байерн (Мюнхен).

В предишните два кръга в ШЛ отборът на Юрген Клоп решаваше всичко в първите си мачове, в които обаче гостуваше, след което допусна загуба от Интер, която е и последното поражение за отбора изобщо, и равенство с Бенфика на реваншите на „Анфийлд“.


Виляреал вече два пъти отстрани по пътя си към полуфиналите отбори, които бяха фаворизирани. Първо това се случи с Ювентус, а след това и с Байерн. „Жълтата подводница“ има три победи и едно равенство в последните си четири гостувания в Шампионската лига. Единственият друг път, в който този отбор бе на полуфинал в най-престижната клубна надпревара, Виляреал загуби от Арсенал. Това се случи през сезон 2005/06.

Клоп е направил три промени в сравнение с дербито с Евертън. Луис Диас заменя Диого Жота в нападателното трио на домакините. Ибрахима Конате започва в центъра на отбраната за сметка на Жоел Матип, а Джордан Хендерсън се завръща в халфовата линия, като Наби Кейта му отстъпва мястото си.

Както се и очакваше, Унай Емери няма да може да използва Жерард Морено и Йереми Пино. Бившият играч на Ливърпул Алберто Морено също е аут заради контузия. Иначе наставникът на Виляреал също е предприел три корекции. Пау Торес, Франсис Коклен и героят от мача с Байерн Самуел Чуквуезе заменят Ману, Тригерос и Пино.

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Салах, Мане, Диас 

Виляреал: Рули, Фойт, Албиол, Торес, Еступинан, Парехо, Капу, Коклен, Ло Селсо, Данжума, Чуквуезе

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Възползвай се от безплатна доставка от Takeaway.com в дни с мачове от Шампионска лига. Поръчай тук.

Ощр от категория Световен футбол