Намери ни
To Top

Ливърпул 0:0 Евертън

Ливърпул и Евертън играят при резултат 0:0 на “Анфийлд”.

От самото начало “червените” имаха огромно предимство по отношение владеенето на топката. Отборът на Франк Лампард обаче бе отлично организиран в защита и не оставяше никакви пространства. Играчите но домакините не успяваха да намерят пролуки в отбранат на съперника, а и допускаха някои грешки при подаванията.


Опитите на “карамелите” да контраатакуват пък не изглеждаха безопасни.

Гостите не позволяваха на съперника да стига до опасности пред Пикфорд. Първият удар на “червените” към вратата дойде в 22-ата минута, когато Садио Мане успя да си освободи пространство и стреля от дистанция, но топката мина над вратата. Малко по-късно Антъни Гордън падна в наказателното поле, но получи жълт картон за симулация, а не исканата дузпа.

Тактиката на Лампард се оказа изключително успешна срещу отбор, който обикновено започна мачовете на изключително високо темпо. Този път Ливърпул не създаде голово положение в първия половин час. Две центрирания пред вратата на Пикфорд създадоха известна суматоха, но не доведоха до удар към вратата. В 31-ата минута Жота получи топката от Робъртсън в наказателното поле, но стреля покрай вратата.

Евертън не само спираше всякакви опити за атака на съперника, но и успяваше да създава по-опасните положения, макар и доста рядко. В 34-ата минута при отлична бърза атака Ричарлисон изведе Дукуре зад защитата. Халфът напредна и стреля по диагонала, но прати топката покрай дясната греда на Алисон.

Стилът на “карамелите” изнерви играчите на Ливърпул и феновете на стадиона. Пикфорд бавеше играта при всяка възможност, а малко преди почивката Ричарлисон падна на терена и остана да лежи за трети път от началото на мача. В опит да спре играта Дукуре извърши грубо нарушение срещу Фабиньо, което доведе до меле между играчите в центъра на терена.

След почивката тимът на Клоп опита да вдигне темпото и да притисне съперника. Домакините се изнесоха доста по-напред, но това доведе до повече опасни ситуации пред Алисон. В една ситуация Гордън падна в наказателното поле след съприкосновение с Матип, като гостите имаха претенции за дузпа. В 56-ата минуат Годсън бе изведен на позиция за удар, но прати топката покрай вратата.

Ливърпул и Евертън влизат в мърсисайдското дерби от тотално различни позиции. Последните години разликата между двата отбора все повече се увеличава, но едва ли някой е очаквал единият отбор да се бори за титлата, а другият да е в зоната на изпадащите. “Червените” имат само една загуба от Евертън в последните си 25 мача във всички турнири и тя дойде миналия сезон на “Анфийлд”. “Карамелите” спечелиха четири точки в последните си два мача.

Юрген Клоп е направил две промени от мача с Ман Юнайтед (4:0) през седмицата. Наби Кейта и Диого Жота са титуляри за сметка на Джордан Хендерсън и Луис Диас. Франк Лампард също е направил две промени от последния мач на Евертън. Майкъл Кийн и Абдулай Дукуре са в стартовия състав. Фабиан Делф е на пейката, а Йери Мина не е в групата. Дони ван де Беек и Доминик Калвърт-Люин пропускат мача поради контузии. Като титуляр трябваше да започне Бен Годфри, но той се контузи на загрявката и бе заменен от Кийн.

ЛИВЪРПУЛ – ЕВЕРТЪН 0:0

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Тиаго, Кейта, Салах, Мане, Жота
ЕВЕРТЪН: Пикфорд, Коулман, Холгейт, Кийн, Миколенко, Дукуре, Иуоби, Алан, Гордън, Грей, Ричарлисон

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол