Намери ни
To Top

Тухел: Не може да правим такива грешки

Мениджърът на Челси Томас Тухел не бе никак доволен от представянето на своите играчи в дербито с Арсенал (2:4). Той заяви, че тимът му не може да прави подобни детински грешки, каквито имаше при някои от головете на съперника, ако иска да печели важни мачове. Германецът призна, че може би и той е взел някои грешни решения относно тактиката и състава за двубоя.

„Няма как да печелим подобни мачове, ако правим такива грешки.


Не може да се оправдаваме с липсата на Рюдигер, защото и с него в състава допуснахме общо седем гола в мачовете с Реал Мадрид и Брентфорд. Това не зависи от един играч, а от цялостното ни представяне в защита. В подобни мачове трябва да се избере правилната тактика, а аз може би не го направих. Трябва да се избере правилният състав, като може би и тук сгреших. След това идва представянето на играчите. Те получават похвали, когато се раздават на терена, но когато не са на ниво, трябва да приемат и критиките. Няма как да печелим, когато правим подобни грешки. Това трябва да спре“, заяви Тухел.

Той обясни за смяната на Андреас Кристенсен на полувремето, след като именно той сгреши при първия гол на Арсенал. Освен това наставникът се оправда и с лошия терен на „Стамфорд Бридж“.

„Кристенсен каза, че не може да продължи. Не бих заменил даден играч заради една грешка. Теренът тук е много лош за игра. Това може да звучи като извинение, но е истина – тук се играе много трудно и теренът не е в наша полза. Топката отскачи доста странно пред Андреас, а подобно нещо се случи в мача с Реал в Шампионската лига, което ни струва скъпо“, допълни наставникът.

След това специалистът продължи с критиките.

„Вижте какво се случи при дузпата. Невероятно е, след като топката бе в наше владение. Тук не става дума за тактика. Имахме топката, след това я загубихме три пъти в рамките на 10 секунди, след което направихме фаул в ситуация, която не предвещаваше никаква опасност. Така се ограбихме от шест минути, в които можеше да опитаме да търсим изравняването. Няма какво да се анализира. Не знам защо правим подобни грешки. Мислех, че сме си научили урока след мачовете с Брентфорд и Реал Мадрид, но очевидно това не е така“, завърши германецът.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол