Намери ни
To Top

Евертън измъкна още една важна точка след гол в добавеното време

Евертън вече има преднина от четири точки пред Бърнли в битката за оцеляване, след като „карамелите“ се добраха до късно равенство в домакинството си на Лестър. Харви Барнс откри резултата още в петата минута, а чак в добавеното време на този двубой Ричарлисон изравни. За тима на Франк Лампард това е четвърта точка в последните два кръга, след като преди 10 дни мърсисайдци победиха Манчестър Юнайтед. 

Представянето на Евертън преди почивката не бе достатъчно добро за отбор, борещ се за своето оцеляване.


Лестър надигра „карамелите“, които не успяха да нанесат нито един точен удар през първата част. „Лисиците“ пък взеха ранен аванс, след като още в петата минута Харви Барнс откри резултата. Тилеманс и Рикардо комбинираха добре, след което Мадисън получи извеждащ пас от дясно и намери Барнс на далечната греда. Халфът стреля отблизо за 0:1. Ричарлисон и Грей не завършиха точно най-добрите атаки на Евертън преди почивката.

През второто полувреме Евертън значително подобри представянето си. В 49-ата минута Иуоби пропусна добра възможност да изравни, след като стреля над вратата от чудесна позиция.

В 67-ата минута Шмайхел спаси опасен удар на Ричарлисон. Това бе първият точен изстрел за домакините. Малко след това и Пикфорд се намеси блестящо след шут на Мадисън от около 25 метра. В 79-ата минута Фофана засече с глава центриране от корнер, след което топката премина на сантиметри встрани от далечната греда. Малко по-късно пък Мина стреля с глава пред противоположната врата, но Шмайхел спаси на самата голлиния.

В 82-рата минута Ричарлисон бе изпуснат от няколко метра да засече центриране от корнер на Гордън, но бразилецът посрещна топката с рамото си и не успя да намери вратата. В добавеното време все пак Ричарлисон се реабилитира за двата пропуснати шанса и донесе точката на Евертън. Деле Али центрира отдясно, Рондон чукна към Ричарлисон, който от седем метра стреля в ъгъла.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол