Намери ни
To Top

Съставите на Манчестър Сити и Ливърпул за голямото дерби на върха в Премиър лийг

Най-големите съперници в Премиър лийг през последните години – Манчестър Сити и Ливърпул, излизат един срещу друг на „Етихад Стейдиъм“ в може би най-важния двубой в английското първенство през този сезон. Мачът се явява директен сблъсък за първото място, заемано в момента от шампионите, които имат само точка повече от мърсисайдци. След седмица двата отбора отново ще излязат един срещу друг, но в полуфинала за Купата на Англия.

Сити е в серия от осем поредни двубоя без загуба във всички турнири, като в шест от тях тимът на Джосеп Гуардиола постигна победи.


Ливърпул пък е в серия от десет поредни успеха в Премиър лийг. Освен това мърсисайдци спечелиха 17 от предишните си 18 мача във всички турнири. Домакините са отборът с най-добрата защита в лигата, докато гостите притежават най-резултатното нападение.

„Червените“ нямат победа срещу „гражданите“ в последните четири дербита за първенство. Това ще бъде 23-ти сблъсък между Джосеп Гуардиола и Юрген Клоп. До момента двамата имат по осем победи.

Испанецът е направил три промени в сравнение с двубоя с Атлетико Мадрид през седмицата. Кайл Уокър, Фил Фоудън и Габриел Жезус започват за сметка на Нейтън Аке, Илкай Гюндоган и Рияд Марез.

Клоп също е предприел три корекции от състава, който започна при победата над Бенфика. Жоел Матип, Джордан Хендерсън и Диого Жота започват на местата на Ибрахима Конате, Наби Кейта и Луис Диас.

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Лапорт, Стоунс, Кансело, Родри, Де Бройне, Б. Силва, Жезус, Фоудън, Стърлинг 

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Тиаго, Салах, Мане, Жота

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК! 

Ощр от категория Световен футбол