Намери ни
To Top

Ливърпул ще търси положителен резултат в Португалия

Тази вечер е първият двубой между Бенфика и Ливърпул от 1/4-финалите в Шампионската лига. Двата тима излизат един срещу друг на стадион „Луш“ в Лисабон в 22:00 часа българско време. Всеки от тях ще иска да постигне добър турнирен резултат. Гостите излизат в ролята на фаворит и по-големите очаквания са към тях.


Макар вече правилото за голове на чужд терен да не съществува, винаги е хубаво да постигнеш победа като гост, която дава самочувствие и увереност преди реванша и поставя съперника в доста трудна ситуация. Точно такава е и задачата пред възпитаниците на Юрген Клоп, но домакините въобще не са за подценяване.

Бенфика си заслужи мястото на 1/4-финала, побеждавайки доста сериозен отбор като Аякс. Интересното е, че първата среща в Лисабон завърши 2:2, но „Орлите“ спечелиха в реванша в Нидерландия с 1:0 и така елиминираха амстердамци.

В същото време Ливърпул се справи с Интер в предишния кръг на надпреварата. Мърсисайдци показаха две лица в двата мача. Те първо спечелиха с 2:0 в Милано, а след загубиха с 0:1 на „Анфийлд“, но с общ резултат 2:1 продължиха напред.

Бенфика ще трябва да пренапише историята, ако иска да елиминира Ливърпул. Отборът никога не е преминавал фазата на 1/4-финалите, откакто турнирът се провежда в този формат – Шампионска лига. Освен това лисабонци не са в най-доброто настроение преди днешния мач, след като допуснаха загуба с 2:3 от Брага през уикенда, която сложи край на серията им от 9 поредни мача без загуба.

От друга страна Ливърпул е изключително силен като гост през този сезон в Шампионската лига. Англичаните спечелиха всичките си 4 мача далеч от дома до момента. Те имат шанс да изравнят рекорда на водения от Джо Фейган тим на „червените“ от 1983-84 година, когато той записва 5 поредни победи като гост в турнира на шампионите.

В състава на домакините ще липсва трайно контузеният Лукас Верисимо, както и нападателят Родриго Пиньо. Добрата новина е, че Харис Сеферович е вече възстановен и на разположение на треньора Нелсон Верисимо. Същото се отнася и за халфа Адел Таарабт.

В Ливърпул единствената въпросителна е около защитника Трент Александър-Арнолд. Той бе на пейката в мача с Уотфорд, така че явно вече е възстановен и шансовете да играе не са никак малки. Къртис Джоунс и Жоел Матип също ще бъдат на разположение на Юрген Клоп, макар да имаха леки оплаквания в последните дни. Наби Кейта също вече е готов за игра.

Шампионска лига, 1/4-финал:

БЕНФИКА – ЛИВЪРПУЛ

Вероятни състави:

БЕНФИКА: Влаходимос, Жилберто, Отаменди, Вертонген, Грималдо, Силва, Марио, Вайгъл, Евертон, Нунес, Яремчук

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Тиаго, Жота, Мане, Сане

Стадион: „Луш“, Лисабон

Съдия: Хесус Хил Мансано (Испания)

Начало: 22:00 часа

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол