Намери ни
To Top

Ига Швьонтек с уверена победа над Петра Квитова в Маями

Полякинята Ига Швьонтек продължава своята невероятна серия на турнира по тенис за жени в Маями и след като отстрани Петра Квитова (Чехия) с 6:3, 6:3, вече е на полуфинал. 

Швьонтек, която пристигна в Маями в пълна увереност след титлите в Доха (Катар) и в Индиън Уелс, създаде проблеми почти при всеки сервис на двукратната шампионка от Уимбълдън Квитова и я срази за 77 минути. 

Самата Швьонтек в нито един момент не допусна точка за пробив, направи три такива при подаването на чехкинята и се класира за полуфинал, където ще срещне представителката на САЩ Джесика Пегула. 

Пегула, номер 16 в ранкинга на турнира, имаше едва 18 минути мач срещу Паола Бадоса, която напусна корта заради заболяване.


 

Мачът вървеше равностойно в първия сет до 2:2, но след това номер 2 в схемата взе подаването си и проби на 15, за да си осигури комфортен аванс. Във втория сет Квитова се спаси от пробив при 2:1, когато трябваше да отрази четири възможности. Но това не се получи при 2:3 и в последния гейм при 3:6, а Швьонтек регистрира 15-а поредна победа.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис