Намери ни
To Top

Рууд успя от третия опит да победи Зверев, изненадващ полуфиналист в Маями

Каспер Рууд (Норвегия) записа първа победа в кариерата си над Александър Зверев (Германия), след като го надигра с 6:3, 1:6, 6:3 на четвъртфиналите на турнира “Маями Оупън”. “Викингът” имаше две загуби от него до момента, но днес успя да наложи волята си и да се класира за своя първи полуфинал на твърда настилка в сериите “Мастърс 1000”.

След като срещата стигна до 1:1 сета, Рууд отново показа агресивната си игра, в близост до мрежата, която му донесе толкова успехи този сезон. Той свали до минимум бройката на непредизвиканите грешки и така постигна първи успех срещу Зверев.


“Чувствам се добре. Това беше наистина невероятна нощ за мен с най-голямата победа в кариерата ми. Това е четвърти път, в който достигам до полуфинал на турнир от сериите “Мастърс 1000”. Но пък за първи път на твърди кортове, което прави постижението ми малко по-специално. Много съм щастлив, че го направих тук в Маями”, заяви Рууд пред журналистите след мача.

Предишните му три полуфинала в Мастърс 1000 в Рим, Монте Карло и Мадрид завършваха все със загуби.

Рууд проби подаването на германеца за 2:0 в третия сет от втората открила му се точка, след това взе своето подаване на нула, както и затвори мача на нула за 6:3.

Следващият му съперник ще бъде Франсиско Черундоло (Аржентина), който изигра само пет гейма и за 23 минути поведе с 4:1 над поставения под №9 в схемата на турнира Яник Синер (Италия).

Италианецът имаше пришки по краката, което не му позволи да продължи.

Черундоло, номер 103 в световната ранглиста, се превърна в полуфиналиста с най-ниска позиция в историята на турнира.

Победителят измежду него и Каспер Рууд ще се класира за първия си “Мастърс” финал.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис