Намери ни
To Top

Начало на Дерби дела Мадонина: Милан 0:0 Интер

Отборите на Милан и Интер играят при резултат 0:0 на „Джузепе Меаца“ в първия мач от полуфиналния им сблъсък за Купата на Италия.

От Милан ще влязат в срещата с по-голяма увереност след скорошната им победа с 2:1 в шампионатното Дерби дела Мадонина. Въпреки това днес ги очаква напълно нов двубой, който отново ще трябва да спечелят, ако искат да направят важна стъпка към трофея в турнира. Тимът обаче не се намира в най-добрата си моментна форма, макар и да е втори в Серия „А“ с равни точки с лидера Наполи.


В последните си два мача той стигна само до равенства срещу скромните отбори на Салернитана (2:2) и Удинезе (1:1), като в тях не показа на какво е способен. И все пак тази вечер е идеалната възможност „Дявола“ да се върне на победния път именно срещу най-големия си съперник. Наставникът Стефано Пиоли отново няма да може да разчита на голямата си звезда Златан Ибрахимович, така че ще се наложи и този път Оливие Жиру да покаже класата си и да донесе нов успех над „Змията“. Досега в турнира „росонерите“ отстраниха два опонента – Дженоа (3:1 след продължения) и Лацио (4:0).

От друга страна, в Интер ще са пределно мотивирани да си отмъстят за загубата в последното дерби и да покажат защо са смятани за по-добрия състав в момента. Миналия път те допуснаха да бъдат надхитрени и затова сега ще трябва да бъдат по-убедителни, ако искат да си тръгнат с успех преди ответната среща. Подобно на своя противник, „нерадзурите“ също не впечатляват в последните си мачове, особено по отношение на ефективността в атака. Те не са спечелили нито един от последните си четири двубоя във всички турнири, като в най-скорошните три от тях дори не успяха да отбележат гол. Ако загубата с 0:2 от Ливърпул можеше да се очаква, то домакинското поражение с 0:2 от Сасуоло и нулевото реми с Дженоа определено бяха неприятен шок за феновете на тима. Затова играчите на Симоне Индзаги тази вечер ще искат да им се реваншират с важна победа над градския съперник, след като преди това отстраниха Емполи (3:2 след продължения) и Рома (2:0) в турнира.

Стефано Пиоли е направил четири промени в стартовия си състав. Давиде Калабрия е получил почивка и така Алесандро Флоренци има възможността да бъде титуляр. Сандро Тонали е наказан и така е заместен от Исмаел Бенасер. В ролята на плеймейкър този път влиза Раде Крунич вместо Браим Диас, а Алексис Салемакерс е предпочетен пред Жуниор Месиас. На върха на атаката за пореден път е Оливие Жиру. 

От друга страна, Симоне Индзаги е предприел само две промени в стартовите си 11. Милан Шкриняр се завръща след получената почивка, като заменя Данило Д Амборизо в защита. В атака този път партньор на Джеко е Лаутаро Мартинес, а не Алексис Санчес.

МИЛАН – ИНТЕР 0:0

Милан: Менян, Флоренци, Томори, Романьоли, Ернандес, Кесие, Бенасер, Салемакерс, Крунич, Леао, Жиру

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоолу, Перишич, Джеко, Лаутаро

Ощр от категория Световен футбол