Намери ни
To Top

Арсенал 0:1 Ливърпул, Жота откри резултата (гледайте тук)

Арсенал приема Ливърпул на „Емиратс“ в реванша от полуфиналите на Купата на лигата на Англия.  Диого Жота откри резултата в 19-ата минута. 

Реално това трябваше да бъде първият мач в този сблъсък, но двубоят, който трябваше да се изиграе преди две седмици, бе отложен, така че днешната среща е реванш след нулевото равенство на „Анфийлд“ миналия четвъртък. Победителят ще срещне на финала отбора на Челси, който вече отстрани Тотнъм в другата полуфинална двойка.


Арсенал е без Гранит Джака, който получи червен картон в първия двубой с Ливърпул. Мохамед Елнени, Никола Пепе и Пиер-Емерик Обамеянг също са извън сметките. Такехиро Томиясу и Емил Смит Роу се завръщат в състава на Микел Артета. Мартин Йодегор заменя Джака. Томас Партей се завърна неочаквано рано от турнира за Купата на Африка и е на пейката за началото.

Ливърпул е без Мохамед Салах, Садио Мане и Наби Кейта, които са ангажирани с националните си отбори в турнира за Купата на Африка. Алекс Окслейд-Чембърлейн получи контузия в глезена в първия мач с Арсенал и също аут. С травми са и Тиаго Алкантара и Дивок Ориги. Харви Елиът поднови тренировки, но все още не е готов. Юрген Клоп е направи две промени в сравнение с мача с Брентфорд. Куввин Келъхър започва на вратата за сметка на Алисон, който остава на пейката. 17-годишният Кайд Гордън заменя Окслейд-Чембърлейн.

Арсенал започна много ентусиазирано. В петата минута Лаказет изпълни много добре пряк свободен удар пред границата на наказателното поле. Келъхър се придвижи добре и докосна топката, след което тя рикошира в напречната греда.

Ливърпул обаче бързо се окопити и изнесе играта. В 13-ата минута гостите изпълниха първия си корнер в мача, след който Фабиньо засече с глава центрирането на Робъртсън, след което Матип отблизо прати топката във вратата на Рамсдейл. Бранителят на Ливърпул обаче бе в положение на засада и това попадение правилно бе отменено.

В 19-ата минута мърсисайдци все пак откриха резултата след страхотна проява на Диого Жота, Португалецът проби много добре отляво, премина с лекота покрай Томиасу, влезе към центъра, след което стреля по земя от границата на наказателното поле, плъзгайки топката межди трима бранители на Арсенал, които се опитаха да блокират, и Рамсдейл, който не успя да се намеси.

Ливърпул контролираше събитията до почивката, като гостите владееха доста повече топката от своя съперник. Мърсисайдци печелиха изцяло и битката в средата на терена.

Арсенал: Рамсдейл, Томиасу, Уайт, Габриел, Тиърни, Локонга, Йодегор, Сака, Смит Роу, Мартинели, Лаказет

Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Гордън, Жота, Фирмино

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК! 

Ощр от категория Световен футбол