Намери ни
To Top

Михаела Цонева спаси два мачбола по пътя към полуфиналите в Анталия

Михаела Цонева спаси два мачбола и се класира за полуфиналите на турнира по тенис на ITF на червени кортове в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара. Българката, която премина през квалификациите, елиминира шведката Кайса Першон със 7:5, 3:6, 7:6(4) в оспорван двубой, продължил 3:14 часа. 

Цонева навакса пасив от 3:5 в първия сет, за да го спечели със 7:5. Тя загуби втората част, но в третата отрази по един мачбол при 4:5 и 5:6.


В тайбрека българката поведе с 6:2 точки и от третата си възможност затвори мача в своя полза. 

17-годишната Цонева, която за първи път достига до полуфинал на турнир от ITF, записа пета поредна победа на турнира. По-късно днес българката ще трябва да излезе още веднъж на корта. В спор за място на финала тя ще играе срещу първата поставена Хърикейн Тайра Блек (САЩ). 

Българките Даря Шаламанова и Беатрис Спасова се класираха за финала на двойки. Те победиха на полуфиналите третите поставени Адриана Райкович от Хърватия и Ингрид Войчинакова от Словакия с 6:2, 6:2 за 62 минути. На финала българките ще играят срещу номер 1 в схемата Дога Тюркмен и Мелис Айда Уяр от Турция.

Ощр от категория Тенис