Намери ни
To Top

Боби Михайлов избухна: Спасявайте ЦСКА, че загинахме!

Президентът на БФС Борислав Михайлов е издал нареждане ЦСКА на всяка цена да вземе лиценз за „А“ група. При това по красноречив начин.На първо време такъв най-вероятно ще бъде отказан, същата съдба очаква и Локомотив (Сф). Решението се очакваше късно снощи или днес.


Това обаче не е окончателно и двата клуба ще имат срок поне до 26 юни да си оправят борчовете.

Боби е заявил по-рано тази седмица, че без ЦСКА цялото първенство отива по дяволите. „Спасявайте ги, че загинахме!“, казал футболният бос на шефа на апелативната комисия по лицензирането Николай Георгиев. Той е същият чиновник, който през 2008 г. не разреши на армейците да играят в Европа заради неплатени данъци от 800 000 лв.

Основният проблем пред ЦСКА са 9.8 милиона лева неплатени данъци. За лиценз за Европа всичко е приключило още на 31 март. Лицензът за „А“ група обаче може да чака още, а армейците разполагат с близо месец, за да се разберат с НАП. Твърди се, че от приходната агенция са готови да изчакат, ако ЦСКА погаси поне 30% от задълженията си, което прави около 3 милиона лева. Борчът на Локомотив (Сф) е по-малък – общо 1.2 милиона.

На същото мнение за ЦСКА бил и уж считаният му за враг №1 собственик на Лудогорец Кирил Домусчиев. Баровецът оперира с тв правата на първенството на „А“ група. Домусчиев бил наясно, че без ЦСКА и Локомотив (Сф) рейтингът на шампионата ще падне драстично.

Ако тези два отбора не играят в „А“ група, местата им би трябвало да бъдат заети от третия и четвъртия в „Б“ група Локомотив (Горна Оряховица) и Банско, което съвсем ще влоши нивото на футбола в елитната дивизия.

„Накрая нищо чудно самият Домусчиев да се включи с пари в погасяването на данъците на ЦСКА“, заяви източник от БФС, където босът на Лудогорец е член на Изпълкома и думата му се чува.

Адвокатът на Локомотив (Сф) Михаил Михайлов също потвърди, че се прави всичко възможно двата клуба да получат право за участие в първенството. „Няма надежда да играем в Европа, колкото и жалко да е. Аз ви казвам обаче, че Локомотив и ЦСКА ще играят в А група“, заяви юристът.

Източник: Vsekiden.com

Ощр от категория Анализ