Намери ни
To Top

Преди неделя №17 в NFL: Битки на ръба на плейофите и лотария с ковид

Неделя №17 в Националната футболна лига е предпоследната от редовния сезон, а два от мачовете попадат в програмата на MAX Sport 2 HD. Ще имаме доста отговори в края на уикенда, като ще останат и въпроси за последната седмица. Имаме и преки битки за влизане в плейофите, както и общата борба на всички отбори с лотарията на позитивните тестове за ковид.

Само за тази седмица бяха регистрирани 106 нови такива в лигата.


Някои отбори – Джаксънвил например, имат по 10 и повече състезатели извън игра заради заразата. И това не е най-лошото – миналата седмица Ню Орлиънс бе без 21 играчи срещу Маями (3:20) в решаващ мач за плейофната съдба на двата тима. Днес големите липсващи са Майк Евънс (уайд рисийвър на Тампа), Кърк Къзънс (куотърбек на Минесота), Хулио Джоунс (Тенеси), както и треньорът на шампионите от Тампа – Брус Ариънс. Един от двата тима, които не са регистрирали нито един случай на положителен тест, е Канзас Сити. Именно този отбор ще гледаме в 20 часа, когато той гостува на Синсинати в голям сблъсък.

Домакините са 9-6 и водят в AFC North, а гостите са 11-4 и са първи в AFC West, като вече си осигуриха място в плейофите. Те търсят първата позиция в конференцията, за да си разчистят „домакински път“ до Super Bowl, а с победа днес Синсинати е вече и на теория в плейоф.

Историята сочи страхотно равностойно съперничество тук. Балансът е 15-14 победи за Канзас Сити, като Бенгалс бяха в серия от четири поредни успеха, докато през 2018-а не загубиха последния пряк сблъсък.

Прогноза: Мач с висока резултатност, като по-вероятен победител са гостите. Но нашето предложение е комбинацията от общо над 49.5 точки в мача плюс Тайрик Хил от Канзас да отбележи тъчдаун по всяко време (2.90 коефициент за тази комбинация).

В 23,20 ч отново по MAX Sport 2 HD започва мачът Далас – Аризона, който пък е между два тима, които вече са в плейофите.

Домакините (11-4) продължават с великолепния си сезон, докато формата на Кардиналс (10-5) е направо плачевна в последните седмици. Аризона е там, където е, благодарение на невероятния си старт със 7 поредни победи. Сега е с три поражения поред и загуби 4 от последните 6 двубоя.

Далас е с четири последователни успеха, а у дома едва ли ще пропусне да добави още един и да не губи ритъм.

Прогноза: Победа на Далас, тимът да отбележи над 30.5 точки, а Дак Прескът да хвърли повече от един тъчдаун пас в мача. Куотърбекът на домакините е с 20 в седем домакинства, по средно почти 3 на двубой. Коефициентът за такъв сценарий е 2.20.

Още големи мачове от вечерта:

20 ч

Балтимор (8-7) – ЛА Рамс (11-4)

Вашингтон (6-9) – Филаделфия (8-7)

Бъфало (9-6) – Атланта (7-8)

Тенеси (10-5) – Маями (8-7)

Индианаполис (9-6) – Лас Вегас (8-7)

03,20 ч

Грийн Бей (12-3) – Минесота (7-8).

Картината за плейофите:

AFC – Канзас Сити е сигурен с 11-4.

Тенеси (10-5), Синсинати, Бъфало, Индианаполис, Ню Инглънд (всички са 9-6), Балтимор, ЛА Чарджърс, Лас Вегас (8-7), Маями (8-7), Питсбърг (7-7-1), Кливлънд и Денвър (7-8) са с шансове за останалите 6 квоти от тази конференция. На Тенеси, както и на Синсинати, Бъфало, Индианаполис и Ню Инглънд, е нужна още една победа, за да са напълно сигурни. Седмата позиция обаче предполага свирепа битка.

NFC – пет квоти са запълнени с Грийн Бей (12-3), Далас, ЛА Рамс и Тампа Бей (по 11-4), и Аризона (10-5).

За шестата и седмата позиция битката е жестока: Сан Франциско и Филаделфия са 8-7 и ги заемат към момента, но Ню Орлиънс (7-8), Минесота и Атланта (7-8), както и Вашингтон (6-9), още имат шанс да влязат в седмицата откъм NFC.

Ощр от категория Спорт