Намери ни
To Top

Експерименталният Реал Мадрид остави фаворита ЦСКА (Москва) с празни ръце

Въпреки че трябваше да разчита на изключително къса ротация и да даде минути на младите си състезатели заради разразилия се коронавирус, баскетболният отбор на Реал Мадрид постигна знаменита победа над ЦСКА (Москва) със 71:65 (24:14, 13:26, 19:15, 15:10) в двубой от 17-ия кръг на Евролигата в испанската столица.

„Лос бланкос“ бяха без огромна част от своя състав за днешния двубой – Тома Юртел, Фабиен Козер, Венсан Поарие, Гершон Ябуселе и Хуан Нунес, както и старши треньора Пабло Ласо са с коронавирус. Руди Фернандес, Трей Томпкинс, Карлос Алосен и Алберто Абалде пък са контузени.


Въпреки всички тези проблеми Реал успя да удържи московските „армейци“ до 33% стрелба за две точки и 27% от тройката по пътя към победата.

Найджъл Уилямс-Гос поведе експерименталния състав на Чус Матео със своите 17 точки, 6 борби и 5 систенции. Валтер Таварес завърши с „дабъл-дабъл“ от 15 точки и 10 борби, а дебютанта Урбан Клавзар и Серхио Люл вкараха по още 10 точки.

Уил Клайбърн завърши с 16 точки и 13 борби за ЦСКА. Никола Милутинов добави още 13 точки и 10 овладени топки, а Ифе Люндберг остана с 10 точки.

По този начин Реал Мадрид продължва да гони Барселона на върха в класирането. „Кралския клуб“ е на втора позиция с 14 победи и 3 загуби, докато каталунците са лидери с 15-2. ЦСКА пък е седми с 10 успеха и 7 поражения.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол