Намери ни
To Top

Alfa Romeo Giulia GTAm спечели награда за спортна кола на годината

Най-мощният сериен модел в историята на Alfa Romeo спечели престижна награда в края на една изключително важна година, в която италианската марка отбеляза 111-ия си рожден ден. Alfa Romeo Giulia GTAm със своя емблематичен италиански дизайн и двигателната си мощ от 540 конски сили пленява всеки ценител на добрите автомобили. Поредното доказателство за това е изборът на модела за спортна кола на 2021 г. 

Теглото на Giulia GTA е намалено с до 100 кг в сравнение с Quadrifoglio благодарение на прилагането на ултралеки материали.


Моделът е оборудван с подобрена версия на битурбо двигателя 2,9 V6 на Alfa Romeo с мощност 540 конски сили. Той има най-доброто в своя клас съотношение мощност/работен обем със специфична мощност 187 конски сили/1 литър. Моторът осигурява изключително представяне – и като бързи обиколки на писта, и като ускорение. Специалната аеродинамика на модела се базира на техническия опит от „Формула 1“ от сътрудничеството на Alfa Romeo със Sauber Ingeneering.

Наградата се присъжда от читателите на AUTO BILD SPORTSCARS, които поставиха на първо място именно Alfa Romeo Giulia GTAm в конкуренцията на общо 109 спортни коли. Бързата италианска „красавица“ заслужи и първото място в класацията за спортни автомобили в категория седан и комби.

Преди година читателите определиха за носител на наградата Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Сега престижното отличие преминава към Giulia GTAm, което е още едно голямо постижение и източник на гордост за италианската марка. И двете награди са израз на високото уважение от страна на германските фенове на спортни коли към Alfa Romeo.

Признанието на качествата на Giulia GTAm увенчава труда на италианските инженери, които имат огромен опит в конструирането на бързи спортни коли и в разработването на нови технологии за тях. Ексклузивността на Giulia GTAm идва не само от зашеметяващата визия и бруталната мощ, но и от ограниченото производство до 500 номерирани екземпляра.

Добре известното в автомобилните среди обозначение GTA идва от Gran Turismo Alleggerita (олекотено гран туризмо) и отдавна почит на един от най-славните автомобили в бляскавата история на марката – Giulia Sprint GTA от 1965 г.

Ощр от категория Спорт