Намери ни
To Top

Наполи изпусна победата срещу Сасуоло, ВАР спаси „партенопеите“ от късна загуба

Отборите на Сасуоло и Наполи завършиха наравно 2:2 на „Мапей“ в драматичен двубой от междинния 15-и кръг в Серия А. Гостите поведоха с два гола, но допуснаха домакините да заличат преднината им и дори да отбележат победно попадение в добавеното време, но то беше отменено от ВАР.

Преди почивката не падна нито един гол, като двата тима бяха запазили шоуто за втората част. Така в 51-ата минута Фабиан Руис откри резултата в полза на „партенопеите“ с шут по земя от границата на наказаталеното поле.


Само осем минути по-късно асистентът за първия гол Пьотър Жиелински подаде топката на Дрис Мертенс, който пък я прати в противниковата мрежа за 2:0 в полза на гостите.

„Неровердите“ обаче показаха, че разполагат с несломим дух, и успяха да наваксат изоставането си в резултата. В 71-ата минута Джанлука Скамака се разписа с невероятно воле, след като овладя подадената му от Йоргос Кириакопулос топка на гърди. В 89-ата минута пък Джанмарко Ферари беше точен с глава след центриране от фал на Доменико Берарди. В добавеното време Грегоар Дефрел реши, че е отбелязал победен гол за домакините. Той обаче беше отменен от ВАР, тъй като преди това Берарди отне топката от Амир Рахмани с помощта на нарушение.

Въпреки равенството Наполи остава на първото място в класирането с 36 точки, но само с една повече от втория Милан и с две пред третия Интер. Сасуоло пък е на 11-ата позиция с 19 спечелени пункта и за пореден път показа, че умее да създава проблеми на водещите тимове след победите в гостуванията си на Ювентус (2:1) и Милан (3:1).

Ощр от категория Световен футбол